help
Киев
arrow
  • Киев
  • Онлайн
  • Одесса
Перезвоните мне
Отзывы и истории клиентов
Маргарита Домашич
Маргарита Домашич
Кипр, Pascal English School и European University of Cyprus
03.05.2018
0
(0)

Менеджер компании STUDY.UA побывала на Кипре, в гостях у школы Pascal English School и одном из лучших университетов острова — European University of Cyprus.

Кіпр — там, де літо триває 340 днів на рік

За вікном автомобіля іде сніг і все ще тримається мінусова температура, але сьогодні мене це зовсім не бентежить, адже я поспішаю в аеропорт Бориспіль і зовсім скоро буду знову тішитись яскравим сонцем. Настрій чудовий — через 2,5 години прямого перельоту я побуваю в новій країні, познайомлюсь з цікавою культурою і отримаю безцінний досвід.

По прильоту в Ларнаку

Нещодавно я відвідала партнерів компанії Study.ua на Кіпрі, які надають можливість іноземним студентам закінчити середню освіту в школі Pascal English School або отримати вищу освіту в одному з найкращих університетів острову European University of Cyprus. Є варіанти також для тих, хто любить поєднувати приємне з корисним — вивчення англійської мови і відпочинок, адже на Кіпрі одні з найкращих пляжів по всій Європі, а англійська — друга офіційна мова, якою чудово володіють майже всі жителі країни. Першим приємним сюрпризом під час підготовки до поїздки став той факт, що з вересня 2012 року Україна та Республіка Кіпр підписали угоду про запровадження безкоштовних електронних віз для українських громадян. Варто лише заповнити візову анкету онлайн і через декілька годин так звана Pro-Visa у вас на електронній пошті. Прямий переліт пройшов на одному подиху. Гостинність кіпріотів вражає з перших хвилин після прильоту в міжнародний аеропорт Ларнака. Паспортний контроль минув за 10 хвилин і з приємною посмішкою офіцера митної служби, який побажав гарного відпочинку. Далі мене зустрічало літо… Вийшовши з приміщення аеропорту, я була вражена на скільки свіже повітря на острові, погода дуже тепла — +18°С, а на деревах вже дозріли мандарини та грейпфрути. Дорога від Ларнаки до Нікосії, столиці країни, зайняла біля 40 хвилин. Важко було не помітити чудову якість доріг і звичайно лівосторонній рух, що є спадком 82-ох річного британського колоніального панування в країні. Ввечері у мене та інших учасників відбулось попереднє знайомство з представниками університету і, звичайно, з місцевою надзвичайно смачною кухнею, яка може задовольнити найвибагливіші гастрономічні інтереси кожної людини.

European University of Cyprus

Протягом двох наступних днів наша група мала змогу отримати найповнішу інформацію про університет, систему освіти на Кіпрі, оглянути навчальні корпуси та студентські квартири, пообідати в студентському ресторані та поспілкуватися зі студентами з Росії, які в даний момент навчаються в Європейському Університеті Кіпра.

Усі класи дуже просторі і оснащені всіма необхідними технологіями для проведення цікавих, практичних та по максимуму інформативних занять.

Студентські квартири знаходяться поряд з навчальними корпусами і вони справді відповідають усім запитам для створення комфортного проживання. В кожній квартирі є кухня, ванна, вітальня, wifi, кондиціонери. Також кожного вікенду студенти полюбляють влаштовувати барбекю вечірки поряд з будинками, де вони мешкають.

Студентський ресторан знаходиться в приміщенні університету і щодня там пропонують смачні страви за доступною ціною.

Студенти з Росії нам розповіли, що вони повністю задоволені їхнім навчанням та проживанням на Кіпрі. Їм надзвичайно подобається, що адміністрація університету тримає постійний зв’язок зі студентами, щороку проводить співбесіди з роботодавцями та допомагає працевлаштуватись після закінчення навчання. В університеті існує гнучка система отримання стипендії за успішне навчання. Також студенти можуть об’єднуватися в клуби за інтересами, що постійно влаштовують різноманітні заходи, на які університет щомісяця виділяє певний бюджет. Минулого року було проведено 130 таких розважальних заходів.

Pascal English School and Summer Camp

Наша група ознайомилась і з середньою школою, де учні з інших країн також мають можливість навчатись англійською мовою та резиденціями, в яких проживають діти. Цікавим є те, що успішно закінчивши школу, учень може поступати в британські та інші університети, навіть якщо він не громадянин Кіпру. В студентських резиденція постійно відбувається цілодобовий нагляд за учнями, тому батьки можуть бути цілком спокійними за своїх дітей, які навчаються за кордоном.

Літом в Лімассолі та в Ларнаці працює табір Pascal International Summer Camp, в який приїжджають діти з усього світу. Вони можуть вивчати англійську та відразу ж закріпляти свої знання, застосовуючи їх в реальних життєвих ситуаціях через місцеві поїздки та екскурсії. Крім того літня школа має спеціальні програми для батьків і дітей.

Наступного дня ми занурились в давню історію острова, відвідавши найвизначніші місця — музей Кіпру в Нікосії, замок Колосси в Лімассолі, давній амфітеатр біля міста Пафос і звичайно Петра-ту-Роміу (за легендою, саме біля підніжжя скелі Петра-ту-Роміу з морської піни народилася прекрасна Афродіта). Але це тільки невелика частина того, що пропонує усім відвідувачам оглянути гостинний острів Кіпр.

Побувавши на Кіпрі я дійсно впевнилась в тому, що це місце з приємним середземноморським кліматом, де сучасне тісно переплетене з давньою історію, де люди цінують свої традиції і ласкаво приймають нових гостей. На Кіпрі найбільший відсоток освічених людей по всій Європі, це одна з найбільш безпечних країн Європейського союзу. А для тих, хто навчається на Кіпрі все створено для того, щоб відчувати себе вдома в далечині від дому.

І на додаток, залишаючи острів я чітко для себе вирішила, що це не остання моя поїздка сюди і зовсім скоро я буду відпочивати на білосніжному пляжі Кіпру та смакувати місцеві страви.

Насколько полезен был отзыв?

Нажмите на звезду, чтобы оценить!

Средняя оценка 0 / 5. Количество оценок: 0

Оценок пока нет. Поставьте оценку первым.